Ubytování a strava

 
 
 

V letech 2006-2013 proběhla rekonstrukce ubytovacích prostor Želivského kláštera. Ubytování dnes přináší příjemný standard. Přibývá nového dřevěného nábytku, kterým jsou dnes vybaveny pokoje v přízemí kláštera.

Na Conviviu jsou k dispozici tyto varianty ubytování, všechny jsou včetně snídaně formou bufetu:

  • Dvoulůžkové pokoje budou k dispozici jen ve velmi omezeném množství. Cena 320 Kč/lůžko/noc, 2560 Kč/kurs 8 nocí. Pokud budete požadovat dvoulůžkový pokoj, a podaří se nám jej zajistit jen tím způsobem, že neobsadíme plně vícelůžkový pokoj, bude Vám účtovaná cena za dvoulůžkový pokoj.
  • Základní varianta vícelůžkové pokoje (většina kapacity), cena 270 Kč/lůžko/noc tj. 2160 Kč/kurs 8 noclehů.
  • Hromadné ubytování (ekonomická varianta, vlastní spacák). Je k dispozici jedna velká místnost kapacitou 21 lůžek. Zde jsou pouze postele s matrací a prostěradlem, předpokládá se využití vlastního spacáku. Zde je náhled této varianty ubytování. Odměnou za menší pohodlí je příznivá cena 150 Kč/noc tj. 1200 Kč/kurs 8 noclehů.
  • Vlastní stan. K navýšení kapacity ubytování je domluvena další ekonomická možnost, bydlení ve vlastním stanu na zahradě před klášterem. Cena včetně snídaně je 90 Kč za dospělou osobu, děti do 12 let zdarma (platí jen za snídani 45 Kč)
Uvedené ceny platí pro dospělou osobu, děti platí méně (viz ceník nebo strana Ceny)

Kapacita ubytování v klášteře je omezená a proti předchozím letům je dokonce o něco nižší; proto objednání neodkládejte. Vyhrazujeme si právo v naléhavé situaci nabídnout (dohodou) jinou variantu ubytování, než požadujete. Jako obvykle budeme vycházet vstříc rodinám s dětmi a v rámci možností i párům. V těchto případech pokoje, pokud možno, nebudeme doplňovat cizími spolubydlícími.

Vzhledem k dohodnutým cenovým podmínkám a organizaci není možné objednávat ubytování v klášteře jen na část trvání kurzů.

Po vyčerpání kapacity, nebo pokud požadujete jiný standard ubytování, můžete využít nabídku ubytování v obci. Např. Hotel Kocanda se nachází v těsné blízkosti kláštera. Seznam ubytovatelů s kontakty najdete na stránkách obce www.obeczeliv.cz.

Stravování:

Dřívější stravování v klášteře mělo standard „jídelny“ a přípravu pokrmů zajišťovali různě úspěšně „místní“ obyvatelé obce. V tomto roce klášter vybudoval nemalým nákladem novou restauraci s pivovarem v prostorách pod věží. Stravování je nasmlouváno s firmou provozující klášterní restauraci. Dostalo se nám ujištění, že jídla budou připravovat profesionální kuchaři a obsluha restaurace. Vyjednali jsme nižší ceny, ale tak aby zůstal prostor pro přiměřenou surovinou hodnotu pokrmů, při zachování standardu restaurace. Doufáme, že se to naplní a budete spokojeni. Protože, lze předpokládat, že i láska k hudbě prochází žaludkem a že v plném těle, plný zvuk.

Stravování má probíhat v nové restauraci s „vyhlídkou“ na měděné tanky pivovaru, kromě případů, kdy bude restaurace zadaná pro svatby.

V dřívějších letech jsme byli zvyklí na snídaně podávané na talíř. Letos je snídaně slíbena formou bufetu při stejné ceně 65 Kč, kterou navíc klášter zahrnul do cen ubytování jako formu další slevy.

Plná penze, oběd (polévka, hlavní jídlo, voda, nádoba s čajem) a večeře (surovinově hodnotnější, větší porce, bez polévky) je kalkulována na 180 Kč. K tomu je v ceně objednána odpolední „svačinka“, při níž bude z kuchyně k dispozici domácí koláč, buchty apod. a překapávaná káva. Na tento coffee break, nezbytnou součást každého řádného kurzu, je v programu vytvořena delší pauza 16 až 16:30 h mezi odpoledními semináři.

Stravu (plnou penzi) si můžete v přihlášce objednat pro celou dobu kurzu buď pouze standardní, nebo vegetariánskou (bezmasou). Kombinace obou alternativ pro jednu osobu není možná.

Pokud si neobjednáte plnou penzi, máte možnost si objednávat jednotlivá jídla, nebo vybírat z lístku restaurace, ovšem za běžné ceny.

Stravování nabízí některé restaurace v Želivu. V sousedství kláštera je prodejna základních potravin. Větší prodejna je v obci, asi 10 minut chůze od kláštera.

V 1. patře kláštera je malá kuchyňka vybavená základním nádobím, varnou konvicí, ale není zde vařič. Kapacita kuchyňky není pro vaření jídel více osobami dostatečná a lze s ní počítat jen ve velmi omezené míře. Spíše slouží k posezení a vaření kávy. Lednice pojme maximálně nějakou láhev vína a salám, pro ty, co nevydrží hlady od večeře do snídaně :-)